Бажай-Жежерун, Світлана АндріївнаШтепа, Сергій Васильович2013-12-162013-12-162013Бажай-Жежерун, С. Харчові добавки до салатів / С. Бажай-Жежерун, С. Штепа // Здобутки, проблеми та перспективи розвитку готельно-ресторанного та туристичного бізнесу : матеріали ІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції. – Київ : НУХТ, 2013. – С. 51–53.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/12117Досліджено можливість застосування при виробництві салатів лимонної кислоти замість оцету харчового, отриманого в результаті розведення хімічно синтезованої оцтової кислоти. Наявність цукру в деяких салатах звужує коло їх споживачів. Запропоновано використання як цукрозамінника згущеного водного екстракту стевії. The possibility of use in the manufacture of salad vinegar instead of citric acid food derived from breeding chemically synthesized acetic acid. The presence of sugar in some salads narrows the range of consumers. The use of sweeteners like stevia extract condensed water.otherцукорекстракт стевіїсалатиоцтова кислотаоцетлимонна кислотарецептураsugarextract stevіїsaladsacetic acidvinegarcitric acidrecipesХарчові добавки до салатівThesis