Харчові добавки до салатів - Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна; Штепа, Сергій Васильович (My University, 2013)
Досліджено можливість застосування при виробництві салатів лимонної кислоти замість оцету харчового, отриманого в результаті розведення хімічно синтезованої оцтової кислоти. Наявність цукру в деяких салатах звужує коло їх споживачів. Запропоновано використання як цукрозамінника згущеного водного екстракту стевії. The possibility of use in the manufacture of salad vinegar instead of citric acid food derived from breeding chemically synthesized acetic acid. The presence of sugar in some salads narrows the range of consumers. The use of sweeteners like stevia extract condensed water.
Keywords: цукор; екстракт стевії; салати; оцтова кислота; оцет; лимонна кислота; рецептура; sugar; extract stevії; salads; acetic acid; vinegar; citric acid; recipes