Фінанси для фінансистів - Багацька, Катерина Володимирівна; Гнатенко, Олена Андріївна; Говорушко, Тамара Андріївна; Дем'яненко, Інна Вікторівна; Еш, Світлана Миколаївна; Вжитинська (Омельченко), Ксенія Юріївна; Пєтухова, Ольга Михайлівна; Сілакова, Ганна Віталіївна; Темчишина, Катерина Михайлівна; Шеремет, Олег Олексійович (My University, 2013)
У підручнику розкривається теорія фінансів, розрахована на 360 навчальних годин (10 кредитів ECTC). Зміст підручника відповідає типовій програмі навчальної дисципліни «Фінанси» для студентів напряму підготовки 6.030508 «Фінанси і кредит», що дозволяє сформувати у студентів сучасні знання щодо сутності фінансів, їх функцій, ролі в економічному житті суспільства, завдань та основних напрямів сучасної фінансової політики, проблем її реалізації за допомогою фінансового механізму. Окремі розділи підручника присвячені вивченню особливостей міжнародних фінансів, фінансів суб’єктів господарювання, домогосподарств, страхових компаній, країн Європейського Союзу. Підручник буде корисним викладачам, аспірантам та всім, хто бажає професійно знати все про фінанси.
Keywords: фінанси; finance; фінансове право; кафедра фінансів; фінансова політика; financial policy; податки; taxes; бюджет; budgets; місцеві фінанси; local finances; кафедра економічної теорії; кафедра маркетингу