Продовольча безпека країни: теоретичні аспекти - Федулова, Ірина Валентинівна; Мостенська, Тетяна Леонідівна (My University, 2011)
В умовах загострення в країні фінансової кризи визначається важливим визначення стану її продовольчої безпеки. Для цього виникає необхідність розробки індикаторів стану продовольчої безпеки країни, що виступає основою для визначення проблем забезпечення населення необхідними продовольчими продуктами і напрямів стратегічного розвитку агропромислового комплексу.

Under the conditions of the country's worsening financial crisis reveals important to determine the state of food security. For this purpose it is necessary to develop indicators of food security, which acts as a basis for determining the problems of providing the population with necessary food and the strategic directions of development of agriculture.
Keywords: продовольча безпека; агропромисловий комплекс; індикатори стану продовольчої безпеки; food security; agriculture; food security status indicators; кафедра економіки праці та менеджменту