Синтез оптимального керування технологічними процесами - Лобок, Олексій Петрович; Луцька, Наталія Миколаївна (My University, 2003)
В даній роботі запропоновано оптимальний регулятор із зворотнім зв’язком для керування типовим розподіленим процесом з інтегрально-квадратичним критерієм якості. Приведені кінцеві результати розв’язку оптимізаційної задачі, зокрема оптимальну траєкторію системи та оптимальне керування. We propose to use the optimal control and feedback control for distributed process model with integral quality criterion. The results of solving the optimization problem, in particular the optimal trajectory of the system and the optimal control.
Keywords: параболічне рівняння; інтегрально-квадратичний критерій; оптимальне керування; optimal control; parabolic equation; integral-quadratic criterion; кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка