Характеристика дієтичних добавок для зміцнення нервової системи на ринку Німеччини - Куделко, Альона Олександрівна; Стеценко, Наталія Олександрівна (My University, 2023)
Наразі понад один мільйон громадян України, які залишили свою країну з кінця лютого 2022 року через повномасштабну російську агресію, перебувають у Німеччині. Тому доцільно охарактеризувати асортимент дієтичних добавок, призначених для поліпшення стану нервової системи, на ринку цієї країни. Дієтичні добавки виявляють загальнозміцнювальну дію на організм, зменшують тривожність, напругу, стрес, головний біль, поліпшують якість сну та регулюють його тривалість. Отже, застосування дієтичних добавок у харчових раціонах українців є досить актуальним та допоможе вирішити ряд проблем, зокрема і тих, що пов’язані з розладами нервової системи.

Currently, more than one million citizens of Ukraine, who left their country since the end of February 2022 due to full-scale Russian aggression, are in Germany. Therefore, it is appropriate to characterize the range of dietary supplements designed to improve the state of the nervous system on the market of this country. Dietary supplements have a strengthening effect on the body, reduce anxiety, tension, stress, headache, improve the quality of sleep and regulate its duration. Therefore, the use of dietary supplements in the food rations of Ukrainians is quite relevant and will help to solve a number of problems, in particular those related to disorders of the nervous system.
Keywords: функціональний харчовий продукт; функціональне харчування; дієтичні добавки; нервова система; функціональний інгредієнт; functional food product; functional nutrition; dietary supplements; Nervous System; functional ingredient; кафедра технології оздоровчих продуктів