Михонік, Лариса АнатоліївнаДробот, Віра ІванівнаШупило, Кристина Олександрівна2023-03-132023-03-132017Патент 120726 UA, МПК А21D 13/066 (2017.01) Хліб «Безглютеновий смачний» / Михонік Л. А., Дробот В. І., Шупило К. О. ; заявник Національний університет харчових технологій. – № u 201706035 ; заявл. 16.06.2017 ; опубл. 10.11.2017, Бюл. № 21, 2017 р.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/39061Розроблено безглютеновий хліб з підвищеною харчовою цінністю шляхом включення в рецептуру борошна круп'яних культур та зниження вмісту крохмалю. Це дозволить додаткового поліпшити органолептичні показники якості безглютенових виробів та розширити асортимент. Gluten-free bread with increased nutritional value was developed by including cereal flour in the recipe and reducing the starch content. This will allow to further improve the organoleptic quality indicators of gluten-free products and expand the range.otherбезглютеновий хлібборошно круп'яних культурцеліакіякафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівcereal flourgluten-free breadceliac diseaseХліб «Безглютеновий смачний»Other