Хліб «Безглютеновий смачний» - Михонік, Лариса Анатоліївна; Дробот, Віра Іванівна; Шупило, Кристина Олександрівна (My University, 2017)
Розроблено безглютеновий хліб з підвищеною харчовою цінністю шляхом включення в рецептуру борошна круп'яних культур та зниження вмісту крохмалю. Це дозволить додаткового поліпшити органолептичні показники якості безглютенових виробів та розширити асортимент. Gluten-free bread with increased nutritional value was developed by including cereal flour in the recipe and reducing the starch content. This will allow to further improve the organoleptic quality indicators of gluten-free products and expand the range.
Keywords: безглютеновий хліб; борошно круп'яних культур; целіакія; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів; cereal flour; gluten-free bread; celiac disease