Левківська (Музика), Тетяна МиколаївнаБендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна2023-06-222023-06-222023Левківська, Т. М. Ожина – цінна сировина для харчової промисловості / Т. М. Левківська, О. В. Дущак // Сталий ланцюг харчування та безпека крізь науку, знання та бізнес : збірник тез доповідей Міжнародної науково-практичної конференції, 18 травня 2023 р. – Харків : Державний біотехнологічний університет, 2023. – С. 142-143https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/40899Ягіди ожини мають унікальний хімічний склад, вони містять значну кількість поліфенолів, представлених хлорогеновою кислотою, катехінами, лейкоантоціанідами та антоціанами. З флавоноїдів переважають антоціани. Тому ягоди чудово підходять для використання у харчовій промисловості при виробництві консервованих продуктів та для виробництва наповнювачів для молочної та кондитерської промисловості. Blackberry berries have a unique chemical composition, they contain a significant amount of polyphenols represented by chlorogenic acid, catechins, leucoanthocyanids and anthocyanins. Anthocyanins predominate among flavonoids. Therefore, the berries are excellent for use in the food industry in the production of canned products and for the production of fillers for the dairy and confectionery industries.ожинасортиполіфенольні сполукихімічний складblackberryvarietiespolyphenol compoundschemical compositionкафедра технології консервуванняОжина – цінна сировина для харчової промисловостіThesis