Використання природного цеоліту-кліноптилоліту для деамонізації конденсатів сокових парів - Ліпєц, Антон Адамович; Малишев, Віктор Олександрович (My University, 2011)
Дослідження показали, що застосування цеоліту кліноптилолітового типу дозволяє ефективно очищати конденсати сокових парів від вмісту аміаку, що дає можливість використовувати їх в якості екстрагента на дифузії, тим самим підвищуючи якість дифузійного соку та зменшуючи витрати води. Визначені параметри взаємодії конденсатів з цеолітом та спосіб регенерації. Studies have shown that the use of zeolite klinoptylolitovoho type allows you to effectively clean condensates juice vapor content of ammonia, which makes it possible to use them as extractant for diffusion, thereby increasing the quality of juice and reducing water consumption. The parameters of the interaction with the zeolite and condensate recovery method.
Keywords: кліноптилоліт; аміак; деамонізація; природні цеоліти; natural zeolites; klinoptylolit; ammonia; deamonizatsiya