Москалюк, Оксана ЄвгеніївнаРадзієвська, Ірина ГіронтіївнаГащук, Олександра ІзидорівнаПешук, Людмила Василівна2019-04-262019-04-262018Аналіз жирнокислотного складу м’ясних паштетів / О. Є. Москалюк, І. Г. Радзієвська, Л. В. Пешук, О. І. Гащук // Наукові праці НУХТ. – К. : НУХТ, 2018. - Том 24, №5. - С. 195–202.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/29214У статті наведено результати досліджень жирнокислотного складу й кінетики окиснення жиру в процесі зберігання розроблених паштетів з використанням грибної сировини та фітокомплексу пророщених зерен злакових культур. Створення збалансованих рецептур м’ясних паштетів підвищеної харчової цінності з поліпшеним жирнокислотним складом можна розглядати як важливий напрям у сучасному харчуванні. The article presents the results of studies of fatty acid composition and kinetics of fat oxidation in the process of storage of developed pates using fungal raw materials and phytocomplex of germinated grains of cereal crops. Creation of balanced recipes of meat pates of high nutritional value with an improved fatty acid composition can be considered as an important trend in modern nutrition.uk-UKпаштет м’яснийmeat patesжирнокислотний складfatty acid compositionтермін зберіганняexpiration dateоздоровчо-профілактичне харчуванняhealth-preventive nutritionкафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобівкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівАналіз жирнокислотного складу м’ясних паштетівArticle