Економічна глобалізація як наука, складовою якої є сфера інтелектуальної власності - Бутнік-Сіверський, Олександр Борисович (My University, 2017)
Розглядається новий напрямок розвитку, до якого віднесено науку глобалістику, а по відношенню до економіки–економічну глобалізацію, де присутня наука інноватика, яка спирається на теорію і методологію інтелектуального капіталу, що спонукає до вибору курсу на формування відкритої економіки та інтеграцію у світові економічні структури. Зазначено, що оновлення економіки України проходить під тиском формування і реалізації національної інноваційної системи, створення виробничих систем нового покоління,комерціалізації інтелектуальної власності, прискорення темпів трансформації та капіталізації світової економіки на різних її рівнях та в цілому у цивілізаційному середовищі.
Keywords: глобалізація економіки; інтелектуальна власність; інноватика; economic globalization