Особливості оподаткування банківських установ - Грусевич, А. (My University, 2014)
Банківська система будь-якої країни - це унікальна система, що акумулюючи значні обсяги тимчасово вільних фінансових ресурсів держави, господарюючих суб'єктів і населення, перерозподіляє їх між тими суб'єктами фінансових відносин, які відчувають тимчасовий дефіцит коштів і забезпечує таким чином процес постійного відтворення виробництва. Це свідчить про те, що банківська діяльність постійно супроводжується ризиками і має свої специфічні особливості. The banking system of any country - is a unique system that accumulate significant amounts of temporarily free financial resources of the state, businesses and population redistributes them among those entities financial relations experiencing a temporary shortage of funds and thus provides a process of continuous playback production. This suggests that banking is constantly accompanied by risks and has its own specific characteristics.
Keywords: банківська система; фінансові ресурси; фінансові відносини; banking system; financial resources; financial relations