Oliynyk, SvitlanaMelnyk, LyudmilaSamchenko, IrynaTkachuk, NataliiaLoginova, OlgaKisterska, Ludmyla2021-06-292021-06-292019Influence of shungite treatment methods on its absorption properties and on water treatment quality for beverages production / S. Oliynyk, L. Mel’nyk, I. Samchenko, N. Tkachuk, O. Loginova, L. Kisterska // Ukrainian Food Journal. – 2019. – Vol. 8, Issue 4. – P. 891–902.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/34707The use of shungite activated steam treated and modified by nanosilver provides increased efficiency of cleaning of harmful impurities and stabilization of the redox potential of the prepared water. Використання шунгітової активованої пари та модифікованого срібла забезпечує підвищену ефективність очищення шкідливих домішок та стабілізація окислювально-відновного потенціалу підготовленої води.enводаwaterочищенняtreatmentшунгітshungіtабсорбціяabsorptionнаносріблоnanosilverкафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробстваInfluence of shungite treatment methods on its absorption properties and on water treatment quality for beverages productionArticle