Іванова, Тетяна МиколаївнаГошовська, Юлія ВолодимирівнаОхай, Ірина ЮріївнаПешук, Людмила ВасилівнаРоманенко, Мар’яна СтаніславівнаФедічкіна, Раїса АндріївнаШаповал, Ігор Михайлович2018-04-192018-04-192017Дослідження м’ясного продукту з додаванням кверцетинвмісної сировини в середовищі in vivo / Т. М. Іванова, Ю. В. Гошовська, І. Ю. Охай та ін. // Науковий вісник ЛНУВМБ імені С.З. Ґжицького. – 2017. – Т. 19, № 80 – С. 43-47.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/27031Метою роботи було дослідження антиоксидантів природного походження, які не поступаються за ефективністю синтетичним аналогам. Природні антиоксиданти на відміну від хімічно синтезованих не проявляють негативного побічного впливу на організм людини, поліпшуючи якісні характеристики продукту; мають низьку токсичність і позитивно впливають на фізіологічні процеси людського організму, підвищуючи його резистентність. Для поставленої мети попередньо було проведено підбір антиоксидантів природного походження; удосконалено технологію м’ясних продуктів; проведено ряд досліджень в середовищі in vivo. Як джерело речовин з антиокиснюючими характеристиками вибрано лушпиння цибулі, яке містить потужний антиосидант флаваноїд кверцетин. Робота була присвячена дослідженню впливу екстракту лушпиння цибулі в композиті з м’ясним продуктом на ряд фізіологічних і біохімічних параметрів в експериментальній моделі стану, наближеного до метаболічного синдрому, у тварин з генетично детермінованою артеріальної гіпертензією. Вивчали показники вмісту глюкози в крові та показники зміни температури і маси тіла щурів в процесі згодовування удосконаленим м’ясним продуктом.оксидаційний стресантиоксидантим’ясний продукткверцетинекстракт лушпиння цибуліщуриoxidative stressantioxidantsmeat productquercetinonion skin extractratsкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівДослідження м’ясного продукту з додаванням кверцетинвмісної сировини в середовищі in vivoArticle