Сабадаш (Гордійчук), Наталія ІванівнаРозборський, Є. В.Грабовська, Олена Вячеславівна2014-05-072014-05-072007Сабадаш, Н. І. Удосконалення способу очищення мальтозних сиропів від жиро-білкового комплексу / Н. І. Сабадаш, Є. В. Розборський, О. В. Грабовська // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : матеріали 73-ї наукової конференції молодих вчених, аспірантів і студентів, 23-24 квітня 2007 р. – К.: НУХТ, 2007. – Ч. І. – С. 145.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/14261Розглянуто питання очищення гідролізатів від жиро-білкового комплексу флокулянтами полідез, аквадез, біодез, які в основі мають діючу речовину полігексаметиленгуанідин. Внаслідок дії флокулянтів жиро-білковий комплекс гідролізатів швидко коагулює і легко осаджується при центрифугуванні. В результаті значно підвищується швидкість фільтрування мальтозних гідролізатів. The question of cleaning hydrolysates from fat-protein complex flocculants polidez, aquadez, biodez which contain the active substance based polyhexamethyleneguanidine. As a result of flocculants fat-protein complex hydrolysates coagulates quickly and easily precipitated by centrifugation. As a result, significantly increases the rate of filtration maltose hydrolyzate.otherжиро-білковий комплексфлокулянтимальтозні сиропиmaltose syrupfat-protein complex flocculantsкафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобівкафедра технології цукру і підготовки водиУдосконалення способу очищення мальтозних сиропів від жиро-білкового комплексуThesis