Науковий гурток як база для підвищення якості освіти - Біла, Галина Миколаївна; Антрапцева, Надія Михайлівна; Солод, Надія Володимирівна (My University, 2017)
Показано, що науковий гурток є основою і базою для навчання та удосконалення знань, умінь і практичних навичок для студентів-хіміків та студентів-технологів. Науковий гурток як одна із форм організації поза аудиторного навчання має свої переваги і недоліки та широко може використовуватися і поєднуватися для студентів різних спеціальностей. Доведено, щочлени наукових гуртків показують кращі результати на предметних олімпіадах, наукових конференціях, що дозволяє збільшити успішність студентів та суттєво спливає на зростання якості освіти. It is shown that the scientific circle is the basis and basis for training and improvement of knowledge, skills and practical skills for students of chemists and technologists. A scientific circle as one of the forms of organization outside of classroom education has its advantages and disadvantages and can be widely used and combined for students of different specialties. It is proved that members of scientific circles show better results on subject competitions, scientific conferences, which allows to increase students' success and substantially increases the quality of education.
Keywords: науковий гурток; удосконалення знань; якість освіти; chemical technology; scientific circle; improvement of knowledge; quality of education; кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів