Захарова, Руслана АнатоліївнаБублієнко, Наталія Олександрівна2020-02-042020-02-042019Захарова, Р. А. Мікроорганізми покращують якість ґрунту та його родючість / Р. А. Захарова, Н. О. Бублієнко // Родючість ґрунтів як основа ефективного землекористування : матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції, 10-11 грудня 2019 р. – Київ : НУБІП. – 2019. – С. 15.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/30648Охарактеризована роль мікроорганізмів, які мають значний вплив на родючість ґрунту. Родючість ґрунту визначається, перш за все, кількістю корисної мікрофлори. Під впливом бактерій в ґрунті відбувається синтез корисних речовин. Рослинні і тваринні рештки, розкладаючись під дією мікроорганізмів, накопичуються в ґрунті у вигляді органічної речовини – гумусу, який і є основним критерієм при оцінці родючості ґрунту. Найбільша активність ґрунтової біоти виявляється саме в верхньому шарі ґрунту. При цьому до 90 % біологічної активності припадає на гриби і бактерії.otherґрунтмікроорганізмиякість ґрунтуазотфіксаціяsoilmicroorganismssoil qualitynitrogen fixationкафедра екології та екоменеджментуМікроорганізми покращують якість ґрунту та його родючістьThesis