Левчій, Д. В.Медвідь, Наталія Вікторівна2015-06-202015-06-202012Медвідь, Н. В. Алгоритми оптимізації енергозбереження у харчовій промисловості / Д. В. Левчій, Н. В. Медвідь // Харчова промисловість. – 2012. - № 13. – С. 174-179.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/21286Робота присвячена дослідженню методів оптимізації використання сучасних енергозберігаючих технологій, а саме — розробці кібернетичних алгоритмів керування та оптимальних комбінацій енергозберігаючих технологій на підприємствах харчової промисловості. Наведено приклад практичного застосування алгоритмів автоматичного управління для інженерних систем окремого виробничого цеху. This work is dedicated to methods of optimization energy saving technologies — the development of cybernetic control algorithms and the optimal combination of energy saving technologies in food industry. As an example, were considered energy optimization algorithms for engineering systems of a single production department. Engineering systems include a power unit (gas boiler), heating system, water supply, ventilation, air conditioning, underfloor heating system and alarm systems. For each system were developed the individual algorithm for optimization of energy consumption. In conclusion of the article the efficiency of automatic control in the workpuk-UKхарчова промисловістьенергозбереженняенергозберігаючі технологіїкафедра фізикиfood processingenergy-saving technologiesenergy savingАлгоритми оптимізації енергозбереження у харчовій промисловостіArticle