Науменко, Ксенія АндріївнаФролова, Наталія ЕпінетівнаПетруша, Оксана ОлександрівнаФедоренко, Ольга Валеріївна2018-05-142018-05-142015Оцінка якості екстрактів з нетрадиційної рослинної сировини / К. Науменко, Н. Фролова, О. Петруша, О. Федоренко // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. – 2015. – № 4/10 (76). –С. 49–54.1729-3774https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/27415В статті наведено результати визначення органолептичних, фізико-хімічних показників якості та показників безпечності водно-спиртових екстрактів гілочок чорної смородини та горобини звичайної. Визначено вміст фенольних і ароматичних речовин в отриманих екстрактах та встановлено їх безпечність за вмістом токсичних елементів. Обґрунтовано перспективи використання екстрактів у технологіях харчових продуктів. The results of determination of organoleptic, physicochemical indicators of quality and safety indices of water-alcohol extracts of black currant and ashberry are given in the article. The content of phenolic and aromatic substances in the extracts obtained is determined and their safety in terms of the content of toxic elements is established. The prospects for the use of extracts in food technology have been grounded.екстрактиякістьпоказники якостічорна смородинагоробина звичайнахарчова промисловістьextractsqualityquality indicesblack currantrowanberryfood industryкафедра експертизи харчових продуктівОцінка якості екстрактів з нетрадиційної рослинної сировиниArticle