Перспективи розширення асортименту хлібобулочних виробів тривалого зберігання - Вогнивий, Віталій Володимирович; Петричук, Ярослав Андрійович; Грищенко, Анна Миколаївна (My University, 2024)
Розглянуто асортимент хлібобулочних виробів тривалого терміну зберігання та перспективи його розширення в Україні. Зокрема акцентовано увагу на можливості виробництва сухарів та паличок грісіні з додавання продуктів переробки овочів, прянощів, насіння олійних культур. Зазначено важливість впровадження таких технологій для виробництва органічних продуктів, що дасть можливість в більшій мірі використовувати органічну сировину та збільшити експортні можливості органічних продуктів.

The assortment of bakery products with a long shelf life and the prospects for its expansion in Ukraine are considered. Attention is focused on possibly producing rusks and grissini sticks by adding vegetable processing products, spices, and oilseeds. The importance of implementing such technologies to produce organic products is indicated, making it possible to use organic raw materials to a greater extent and increase the export possibilities of organic products.
Keywords: палички гріссіні; хлібобулочні вироби; сухарі; вироби тривалого зберігання; органічні продукти; grissini sticks; bakery products; rusks; long-term storage products; organic products; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів