Вплив вікових, гендерних та індивідуальних особливостей юнака на формування фрустраційної толерантності - Божок, Наталія Олексіївна (My University, 2017)
У статті здійснено теоретичний аналіз вікових, гендерних та індивідуальних особливостей особистості юнака з точки зору вітчизняних та зарубіжних дослідників. Розкрито сутність феноменів «фрустрація» та «фрустраційна толерантність» у юнацтві. Визначено вплив вікових, гендерних та індивідуальних особливостей особистості юнака на його рівень фрустраційної толерантності. Репрезентовано психологічний портрет юнака з високою фрустраційною толерантністю та низькою фрустраційною толерантністю з урахуванням його вікових, гендерних та індивідуальних особливостей. The article deals with the theoretical analysis of age, gender and individual characteristics of a young person from the point of view of domestic and foreign researchers. The essence of phenomena "frustration" and "frustration tolerance" in the youth is revealed. The influence of age, gender and individual peculiarities of young personality on his level of frustration tolerance is determined. Represented a psychological portrait of a young man with high frustration tolerance and low frustration tolerance, taking into account his age, gender and individual characteristics.
Keywords: індивідуальні особливості; вік; гендерність; характер; темперамент; фрустрація; фрустраційна толерантність; юнак; individual characteristics; age; gender; character; temperament; frustration; frustration tolerance; young man; кафедра ділової іноземної мови та міжнародної комунікації