Заболотько, Леся ОлександрівнаВолодченкова, Наталія Валеріївна2014-02-122014-02-122012Заболотько, Л. О. Аналіз ризику виникнення аварійних ситуацій на підприємствах харчової промисловості, як чинник підвищення небезпеки їх функціонування / Л. О. Заболотько, Н. В. Володченкова // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : 78 міжнародна наук. конференція молодих учених, аспірантів і студентів, 2-3 квітня 2012 р. – К.: НУХТ, 2012 р. – Ч. 2. с. 374-375.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/12658Роботою запропоновано проведення оцінки ризику виникнення аварій та аварійних ситуацій на підприємствах харчової промисловості. Для виконання поставленої задачі ставиться мета дослідити показники оцінки ризику. Основними заходами з безпеки функціонування підприємств харчової промисловості слід вважати: адміністративні, організаційні, інженерно-технічні, режимно-обмежувальні, ідентифікація відповідних об’єктів, розробка планів ліквідації аварій (аварійних ситуацій) (ПЛАСів), управління замінами елементів технологічного обладнання та дотриманням технологічного регламенту підприємства, огляд та аудит функціонування підприємства. Paper presents the evaluation of the risk of accidents and emergencies in the food industry. To perform the task aims to explore the performance of risk assessment. The main activities of the safety of the food industry should be considered: administrative, organizational, engineering, regime-restrictive identification of relevant facilities, development of emergency response plans (emergency) (PLAS), replace the control process equipment and process compliance regulations company, review and audit the functioning of the company.uk-UKзони руйнуванняzone of destructionповітряна вибухова хвиляair blastстійкість будівельresistance of buildingsкафедра екології та екоменеджментуАналіз ризику виникнення аварійних ситуацій на підприємствах харчової промисловості, як чинник підвищення небезпеки їх функціонуванняThesis