Аналіз ризику виникнення аварійних ситуацій на підприємствах харчової промисловості, як чинник підвищення небезпеки їх функціонування - Заболотько, Леся Олександрівна; Володченкова, Наталія Валеріївна (My University, 2012)
Роботою запропоновано проведення оцінки ризику виникнення аварій та аварійних ситуацій на підприємствах харчової промисловості. Для виконання поставленої задачі ставиться мета дослідити показники оцінки ризику. Основними заходами з безпеки функціонування підприємств харчової промисловості слід вважати: адміністративні, організаційні, інженерно-технічні, режимно-обмежувальні, ідентифікація відповідних об’єктів, розробка планів ліквідації аварій (аварійних ситуацій) (ПЛАСів), управління замінами елементів технологічного обладнання та дотриманням технологічного регламенту підприємства, огляд та аудит функціонування підприємства. Paper presents the evaluation of the risk of accidents and emergencies in the food industry. To perform the task aims to explore the performance of risk assessment. The main activities of the safety of the food industry should be considered: administrative, organizational, engineering, regime-restrictive identification of relevant facilities, development of emergency response plans (emergency) (PLAS), replace the control process equipment and process compliance regulations company, review and audit the functioning of the company.
Keywords: зони руйнування; zone of destruction; повітряна вибухова хвиля; air blast; стійкість будівель; resistance of buildings; кафедра екології та екоменеджменту