Зміни в хімічному складі зерна ячменю після його пророщування - Шаповаленко, Олег Іванович; Євтушенко, Олег Олександрович; Степчук, І. М. (My University, 2012)
В статті наведено інформацію про солод, процес та мету його отримання. Досліджено вплив рН водних розчинів на енергію проростання та схожість зерна ячменю. В статті є результати щодо хімічного складу (протеїн, крохмаль) солоду та їх аналіз. Рекомендовано використовувати солод для виробництва рідких комбікормів.
Keywords: солод; malt; хімічний склад; ячмінь; протеїн; крохмаль; водні розчини; енергія проростання; схожість; химический состав; ячмень; протеин; крахмал; водные растворы; энергия прорастания; всхожесть; chemical composition; barley; protein; starch; aqueous solutions; sprouting energy; germination; кафедра технології зберігання і переробки зерна