Аеросепаратор (Патент на корисну модель № 44145) - Іванова, Людмила Іллівна; Майоренко, Тетяна Володимирівна; Якимчук, Микола Володимирович (My University, 2009)
Аеросепаратор включає в себе повітропровід, виконаний в вигляді сегмента тора, на одному кінці якого встановлено вентилятор, а на іншому - розвантажувальне пристосування, розміщений під повітропроводом транспортуючий орган із завантажувальним бункером, розташовані у випуклій нижній частині повітропроводу завантажувальний отвір із заслінкою, який відрізняється тим, що в завантажувальному отворі послідовно встановлено дві заслінки, з’єднані важелем, при чому перша від вентилятора менша від другої в 2-5 разів, під якими розміщено датчик кількості вакууму, а вентилятор додатково пов’язано трубопроводом з форсунками, встановленими під верхньою стрічкою конвеєра, перед форсунками в трубопроводі розміщено регулюючу заслінку, а розвантажувальне пристосування виконано у вигляді циклона, між заслінкою в трубопроводі та заслінками повітропроводу встановлено зворотній зв’язок.

Aeroseparator includes air-duct, made in the form of a torus segment, one end of which is set fan, but on the other - unloading devices placed under the authority of the airways conveying hopper located in the convex bottom of the air-feed opening of the valve, wherein that the boot opening sequence has two flaps connected weighed, the first of the fan is less than the second in 2-5 times, which are placed sensor of vacuum and blower additionally linked by pipeline with nozzles installed at the top of the conveyor belt before the jets in the pipeline placed regulating flap and unloading device designed as tsykpona between the valve in the piping and valves installed air-feedback.
Keywords: сепаратор; separator; повітропровід; воздуховод; air-duct; ventilator; кафедра теоретичної механіки та ресурсоощадних технологій; кафедра мехатроніки та пакувальної техніки