Ельперін, Ігор ВолодимировичШвед, Сергій Миколайович2013-02-202013-02-202013Ельперін, І. В. Автоматизована система управління хлібопекарським виробництвом / І. В. Ельперін, С. М. Швед // Хлібопекарська і кондитерська промисловість України. – 2013. – № 1 (98). – С. 5-7.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/6434Розглянуті питання розробки сучасної системи автоматизованого управління технологічним процесом виготовлення хліба з використанням інтелектуальних підсистем підтримки прийняття рішень. Підсистема підтримки прийняття рішення при виборі спеціальних добавок розроблена методами нечіткої логіки. Система оперативної корекции технологічних параметрів розроблена з використанням прогнозуючих моделей з використанням штучних нейронних мереж. The problems of the development of a modern system of process control production of bread using intelligent decision support subsystem. Subsystem for decision-making when choosing special additives developed methods of fuzzy logic. The system of surgical correction of process parameters is developed using predictive models using artificial neural networks.uk-UKнечіткалогіканейроннамережаfuzzylogicneuralnetworkкафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. ЛаданюкаАвтоматизована система управління хлібопекарським виробництвомArticle