Автоматизована система управління хлібопекарським виробництвом - Ельперін, Ігор Володимирович; Швед, Сергій Миколайович (My University, 2013)
Розглянуті питання розробки сучасної системи автоматизованого управління технологічним процесом виготовлення хліба з використанням інтелектуальних підсистем підтримки прийняття рішень. Підсистема підтримки прийняття рішення при виборі спеціальних добавок розроблена методами нечіткої логіки. Система оперативної корекции технологічних параметрів розроблена з використанням прогнозуючих моделей з використанням штучних нейронних мереж. The problems of the development of a modern system of process control production of bread using intelligent decision support subsystem. Subsystem for decision-making when choosing special additives developed methods of fuzzy logic. The system of surgical correction of process parameters is developed using predictive models using artificial neural networks.
Keywords: нечітка; логіка; нейронна; мережа; fuzzy; logic; neural; network; кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка