Спосіб виробництва білкового заварного крему (Патент на корисну модель № 56648) - Мельничук, Ольга Василівна; Камбулова, Юлія Вікторівна; Крапивницька, Ірина Олексіївна; Осипенко, Уляна Сергіївна; Оболкіна, Віра Іллівна; Ковбаса, Володимир Миколайович (My University, 2011)
Винахід відноситься до харчової промисловості, а саме до кондитерської промисловості. Він може бути використаний для виробництва білкового заварного крему з фруктової начинки з цукром та попередньо збитих яєчних білків, відрізняється тим, що використовується яблучний пектин та пектиновмісне яблучне пюре, для покращення харчової цінності та оздоровчо-профілактичних властивостей. The invention relates to food industry, namely to the confectionery industry. It can be used for production of the custard containing fruit filling with sugar and pre-whipped egg whites, difference is using of apple pectin and apple puree for improve the nutritional value and health-preventive properties.
Keywords: заварний крем; яблучний пектин; харчова цінність; радіопротекторні властивості; оздоровчо-профілактичні властивості; custard; apple pectin; nutritional value; radioprotective properties; health-preventive properties; кафедра технології цукру і підготовки води; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів