Генетика (Частина 1. Загальна та молекулярна генетика): Конспект лекцій - Ігнатова, Олена Андріївна; Скроцька, Оксана Ігорівна (Київ, РВЦ НУХТ, 2009)
У конспекті лекцій розглянуті наступні питання: 1. Становлення та розвиток генетики; 2. Клітина – основна структурно-функціональна одиниця життя; 3. Структура і функція клітинного ядра; 4. Клітинний цикл; 5. Організація спадкового матеріалу; 6. Регуляція експресії генів; 7. Цитоплазматична спадковість; 8. Закономірності успадкування; 9. Мінливість; 10. Процеси, що ведуть до рекомбінації бактерій і бактеріофагів; 11. Генна інженерія; 12. Генетика статі; 13. Генетика популяцій; 14. Основи генетики людини. In the compendium of lectures next questions are considered: 1. Becoming and development of genetics; 2. Cell is basic structural and functional unit of life; 3. Structure and function of cellular nucleus; 4. Cellular cycle; 5. Organization of the hereditary material; 6. Regulation of expression of genes; 7. Cytoplasmic heredity; 8. Patterns of inheritance; 9. Variation; 10. Processes that lead to recombination of bacteria and bacteriophages; 11. Genic engineering; 12. Genetic of gender; 13. Genetic of populations; 14. Fundamentals of human genetics.,
Keywords: ген; gene; генетика; ДНК; спадковість; мінливість; хромосома; genetics; DNA; heredity; heredity; variation; chromosome; compendium of lectures; кафедра біотехнології і мікробіології; конспект лекцій