Оболкіна, Віра ІллівнаОлексієнко, Наталія ВалентинівнаКрапивницька, Ірина Олексіївна2019-12-102019-12-102018Оболкіна, В. І. Мікробіологічна безпечність борошняних кондитерських виробів з подовженим терміном придатності / В. І. Оболкіна, Н. В. Олексієнко, І. О. Крапивницька // Хлебный и кондитерский бизнес. – 2018. – № 5 (58). – С. 25–27.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/30511Проаналізовано мікробіологічну безпечність борошняних кондитерських виробів. Шляхи подовження термінів зберігання виробів. Доведено доцільність застосування системи управління безпекою (НАССР) для досягнення найбільш вагомих результатів, необхідність підвищувати професійну підготовку осіб, зайнятих в процесах виробництва, збуту, роздрібної торгівлі, та інформованість споживачів щодо гігієнічних аспектів в поводженні з харчовими продуктами. The microbiological safety of flour confectionery was analyzed. Ways to extend product shelf life. The feasibility of applying a safety management system (HACCP) to achieve the most significant results, the need to increase the professional training of persons involved in the processes of production, marketing, retail trade, and consumer awareness of hygienic aspects in food management have been proved.uk-UKмікробіологічна безпечністьборошняні кондитерські виробиактивність водимікроорганізмитермін зберіганняконсервантиmicrobiological safetyflour confectionerywater activitymicroorganismsexpiration datepreservativesкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівкафедра технології цукру і підготовки водиМікробіологічна безпечність борошняних кондитерських виробів з подовженим терміном придатностіArticle