Особливості фізико-хімічних властивостей ланоліну - Ярмоліцька, Олена Сергіївна; Осейко, Микола Іванович; Романовська, Тетяна Іванівна (My University, 2018)
Косметичні засоби — це препарати, які застосовуються для догляду за шкірою, нігтями, волоссям тощо. Особливим попитом користується декоративна косметика, проте все більшої популярності набуває косметика лікувально-профілактичної дії. Останнім часом спостерігається зростання інтересу суспільства до продуктів натурального походження. У зв’язку з чим з’явилася тенденція зниження у складі косметичних препаратів штучних ароматизаторів і консервантів, що призводить до зменшення терміну зберігання. Cosmetic products are preparations that are used to care for skin, nails, hair, etc. Of particular demand is decorative cosmetics, but more and more popular is the cosmetics of therapeutic and prophylactic action. Recently there has been an increase in the interest of society in products of natural origin. In connection with this, there was a tendency for the decrease in the composition of cosmetics artificial flavors and preservatives, which leads to a decrease in the shelf life.
Keywords: кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів; косметичні засоби; ланолін; антиоксидантна дія; cosmetics; lanolin; antioxidant effect