Фітокомпозиції для збагачення кисломолочних сирів - Гойко, Ірина Юріївна (My University, 2015)
Біологічно активні речовини (БАР), що містяться в рослинній сировині, сповільнюють і попереджують процеси, що призводять до серцево-судинних та онкологічних захворювань. Захисну дію мають харчові протектори рослин, такі як каротиноїди, аскорбінова кислота, поліфеноли, мікроелементи. Багато лікарських рослин, завдяки наявності в них фенольних сполук, ефірних олій, виявляють антимікробну та фунгіцидну дії [1-2]. Biologically active substances (BAS) contained in the plant material, slow down and prevent the processes that lead to heart disease and cancer. The protective effect protectors have Food plants such as carotenoids, ascorbic acid, polyphenols, micronutrients. Many medicinal plants due to the presence of these phenolic compounds, essential oils, antimicrobial and fungicidal action [1-2].
Keywords: біологічно активні речовини; молочні продукти; кисломолочні сири; biologically active substances; dairy products; milk cheeses; кафедра технології оздоровчих продуктів