Регулярна насадка для тепломасообмінних процесів (Патент на винахід № 32499) - Марценюк, Олександр Степанович (My University, 2000)
Винахід відноситься до конструкції регулярних насадок, що використовуються для уловлювання завислих краплинок рідини з газопарорідинних потоків в апаратах для тепломасообмінних процесів, і дозволяє зменшити вторинне винесення рідини і збільшити граничну швидкість газопарорідинного потоку шляхом покращення умов відведення вловленої рідини. Насадка складається з листів з просічними отворами, що мають форму ромба, забезпеченими пелюстками, що повторюють форму отворів. Між рядами отворів виконані гофри в вигляді розширених всередину окружних канавок. Повернені вниз поверхні пелюсток мають рифлення.
Keywords: газопарорідинний потік; гофри; окружні канавки; gassteamliquid flow; corrugations; circumferential grooves; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв