Шляхи та способи заощадження енергії в пневмоприводах пакувальних машин - Якимчук, Микола Володимирович; Гавва, Олександр Миколайович; Беспалько, Анатолій Петрович; Журибеда, Ольга Миколаївна (My University, 2016)
Однією з нагальних потреб сьогодення для підприємств харчової та пакувальної галузей є проведення заходів з енергозбереження. Встановлено, що найбільший економічний ефект від таких заходів отримується у випадку впровадження комплексу вимірювальних засобів в потокові лінії для здійснення постійного моніторингу витрат стисненого повітря. У роботі виконано аналіз конструкцій витратомірів для таких систем, визначені переваги та недоліки їх використання.
Keywords: кафедра теоретичної механіки та ресурсоощадних технологій; кафедра мехатроніки та пакувальної техніки; пневмопривод; пакувальні машини; заощадження енергії; пневмопривод; упаковочные машины; энергосбережения; energy savings; packaging machinery; Pneumodrive