Вплив способу заморожування на біохімічні характеристики ягід дикорослої смородини - Сімахіна, Галина Олександрівна; Камінська (Халапсіна), Світлана Владиславівна (My University, 2014)
Високий ступінь збереження біологічно активних речовин при заморожуванні сировини пояснюється сповільненням біохімічних реакцій за рахунок виходу вологи зі сфери хімічних реакцій при фазовому переході вода-лід і пригнічуючій дії низьких температур на мікроорганізми. The high grade of protecting the biologically active substances in freezing the plant raw materials can be explained by slowing down the biochemical reactions due to elimination of moisture from the sphere of chemical reactions in phase transitions ‘water – ice’ and suppressive influence of low temperatures on microorganisms.
Keywords: рослинна сировина; заморожування; біохімічні реакції; plant raw; freezing; biochemical reactions; кафедра технології оздоровчих продуктів