Нова методика вимірювання міцності адгезії текучих і твердоподібних дисперсних систем - Гуць, Віктор Степанович (My University, 2008)
Методика базується на моделюванні відриву продукту від пластини і використанні комп’ютерної символьної математики. Прилад для вимірювання міцності адгезії побудований на базі фізичного маятника.

The methodology is based on modeling the separation of the product from the plate and using computer symbolic mathematics. A device for measuring the strength of adhesion is based on a physical pendulum.
Keywords: адгезія; adhesion; кафедра екології та екоменеджменту