Українська та англійська харчова традиція у дзеркалі фразеології: лінгвокультурологічний та етнокультурний аспекти - Галинська, Олена Миколаївна (My University, 2015)
Статтю присвячено дослідженню харчового коду культури; розглянуто аспекти мовної і культурної взаємодії; сформульовано основні положення лінгвокультурологічного підходу у фразеології; на матеріалі українських і англійських фразеологізмів зіставлено образну і символьну специфіку харчових компонентів у складі фразеологічних одиниць; визначено основні джерела культурної інформації фразеологізмів харчового коду культури.
Keywords: харчова традиція; food tradition; код культури; харчовий код культури; фразеологічна одиниця; cultural code; food cultural code; phraseological unit; кафедра іноземних мов професійного спрямування