Композиція штамів з високою целюлозолітичною активністю - Авдєєва, Лілія Василівна; Разгородін, Микита Ігорович (My University, 2014)
Були відібрані штами В. licheniformis А 6/2 і В. licheniformis В-5510, перспективні для створення композиції для утилізації пожнивних залишків на їх основі. Досліджувані штами характеризувалися високою целюлозолітичною активністю і є непатогенними для теплокровних тварин. Were selected strains of B. licheniformis and B. A 6.2 licheniformis B-5510, promising to create compositions for utilization of crop residues on them. The studied strains were characterized by high cellulolytic activity and is non-pathogenic for warm-blooded animals.
Keywords: целюлозолітична активність; мікроскопічні гриби; утилізація поживних залишків; utilization of nutrient balances; microscopic fungi; cellulolytic activity; кафедра біотехнології і мікробіології