Україна в рамках медичного сегменту туристичного ринку світу - Сологуб, Юрій Іванович; Шейко, Аліна Романівна (My University, 2023)
Одним з найбільш швидкозростаючих ринків сучасності є медичний туризм. Це можна пояснити значною кількістю факторів, у тому числі зростання ділової активності, стрімкий розвиток медичної науки та високих технологій, прагнення населення до оздоровлення. Як правило, при виборі країни і медичного закладу пацієнти ґрунтуються на наявні експертні оцінки та рейтинги.

One of the fastest growing markets today is medical tourism. This can be explained by a significant number of factors, including the growth of business activity, the rapid development of medical science and high technologies, and the population's desire to improve health. As a rule, when choosing a country and a medical institution, patients are based on available expert assessments and ratings.
Keywords: кафедра туристичного та готельного бізнесу; туристичний ринок; медичний туризм; Україна; tourist market; medical tourism; Ukraine