Бродильний апарат (Патент на винахід №104401) - Криворотько, Володимир Михайлович; Соколенко, Анатолій Іванович; Максименко, Ірина Фаддеївна; Бойко, Олексій Олегович (My University, 2014)
Бродильний апарат, що складається з циліндричного корпусу, сорочки охолодження, конічного днища, патрубків підведення і відведення середовища, запобіжного клапана та клапана санітарної обробки, який відрізняється тим, що устаткований циркуляційним контуром по парогазовій фазі у складі трубопроводу з засувкою, який з’єднаний через патрубок з газовим середовищем циліндричного корпусу та циркуляційним контуром по парогазовій та паро газорідинній фазах, що обладнаний трубопроводами, засувкою, компресором, скрубером-конденсатором барботером газової фази, що розміщений в рідинному середовищі циліндричного корпусу, та має датчик рівня піни, що з’єднаний з контролером, який управляє компресором і засувки парогазового контуру, причому скрубер-кондесатор містить додатковий контур у складі трубопроводів, насоса, запірної арматури і теплообмінника. Fermenter, consisting of a cylindrical body, a cooling jacket, conical bottom, nozzle inlet and outlet of the environment, the safety valve and valve sanitary processing, wherein is equipped with a circulation circuit on the steam phase in the composition of the pipeline with a latch that is coupled through the pipe with gas medium cylindrical body and circulation loop on the steam and steam hazarding phases, equipped pipelines, valves, compressor, scrubber-bubbler condenser gas phase, placed in a liquid medium cylindrical body, and has a level sensor foam connected to the controller, which controls the compressor and latches gas-steam circuit and scrubber-conductor contains an additional loop in the composition of pipelines, pump, valves and heat exchanger.
Keywords: бродильний апарат; fermenter; газове середовище; gas environment; кафедра теоретичної механіки та ресурсоощадних технологій; кафедра мехатроніки та пакувальної техніки