Сімахіна, Галина ОлександрівнаСолодко, Лілія Миколаївна2016-10-042016-10-042013Сімахіна, Г. О. Отримання натуральних барвників із зеленої маси рослин для ресторанної продукції / Г. О. Сімахіна, Л. М. Солодко // Здобутки, проблеми та перспективи розвитку готельно-ресторанного та туристичного бізнесу : матеріали ІІ-ї Всеукраїнської науково-практичної конференції, 29 жовтня 2013 р. – К.: НУХТ, 2013. – С. 154-156.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/24304Дешевим і досить розповсюдженим джерелом хлорофільних барвників може стати зелена маса буряків - цукрових, столових, кормових. Аналіз вітамінного складу і наявність широкого спектру інших біологічно активних речовин у зеленому листі буряків дає підстави віднести їх до групи високовітамінних природних джерел. Cheap and very common source hlorofilnyh dyes can be a green mass beet - sugar, table, feed. Analysis of vitamins and availability of a wide range of other biologically active substances in the green leaves of beets gives reason to assign them to groups vysokovitaminnyh natural sources.uk-UKкафедра технології оздоровчих продуктівзелена маса рослинресторанна продукціянатуральні барвникиgreen mass of plantsrestaurant productsnatural dyesОтримання натуральних барвників із зеленої маси рослин для ресторанної продукціїOther