Метод раціоналізації формування статутного фонду страхових компаній України - Шірінян, Лада Василівна (My University, 2006)
В роботі запропоновано новий принцип визначення розміру мінімального статутного фонду українських страхових компаній – пропорційно до ризику, кількості договорів, виду діяльності і терміну дії компанії на ринку. Аргументовано новий підхід («метод сходинок»), коли величина статутного фонду є постійно зростаючою в часі (кожні 5 років) і залежить від обраних страховиком видів діяльності. It is offered the new principle of determination of the minimal founding capital value for Ukrainian insurance companies – proportionally to risk degree, number of insurance policies, activity categories and the period of work of a company in the insurance market. Reasoning of the new approach («upstairs method»), when the quantity of founding capital should be constantly increasing in time (every 5 years) and depends on the activity categories chosen by insurance company, is given.
Keywords: страхова компанія; метод сходинок; статутний фонд; upstairs method; founding capital; insurance company; financial stability; кафедра фінансів