Раціональне використання пектину і альгінату натрію у технології білкових кремів зниженої цукромісткості - Соколовська, Ірина Олександрівна (My University, 2015)
Дисертацію присвячено теоретичному та експериментальному обґрунтуванню використання пектину і альгінату натрію для стабілізації показників якості білкових кремів зниженої цукромісткості та підвищенню її харчової цінності кремів за рахунок введення пюре із ягід чорниці або обліпихи. The thesis is devoted to theoretical and experimental justification of using pectin and sodium alginate to stabilize sugarreduced protein creams quality indicators, increasing of the creams nutritional value due to the introduction of blueberries or sea-buckthorn puree.
Keywords: білковий крем; альгінати; пектин; egg-white cream; alginates; pectin; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів