Склад їстівної плівки з пробіотиком (Патент на корисну модель №111295) - Чорна, Анастасія Іванівна; Шульга, Оксана Сергіївна; Арсеньєва, Лариса Юріївна; Грегірчак, Наталія Миколаївна; Покойовець, Катерина Юріївна; Кравченко, Оксана Володимирівна; Голь, Артем Олегович (My University, 2016)
Склад їстівної плівки з пробіотиком містить плівкоутворювач, воду та пробіотичну добавку Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum, Lactobacillus acidophilus. Як плівкоутворювач використовують модифікований крохмаль з високоамілозних сортів кукурудзи, желатин, як пробіотичну добавку додатково використовують Acetobacter aceti, Bifidobacterium adolescentics, Bifidobacterium animalis, Lactococcus lactis subsp. cremoris, Propionibacterium freudenreichii та додатково плівка містить гліцерин. The composition of edible film contains probiotics plivkoutvoryuvach, water and probiotic supplements Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum, Lactobacillus acidophilus. As plivkoutvoryuvach use modified starch vysokoamiloznyh varieties of corn, gelatin, as probiotic supplements also use Acetobacter aceti, Bifidobacterium adolescentics, Bifidobacterium animalis, Lactococcus lactis subsp. cremoris, Propionibacterium freudenreichii and film additionally contains glycerin.
Keywords: їстівна плівка; пробіотик; edible film; probiotic; кафедра експертизи харчових продуктів; кафедра біотехнології і мікробіології