Глущенко, Маргарита СергіївнаЛуцька, Наталія Миколаївна2015-09-242015-09-242015Глущенко, М. В. Застосування системних підходів до управління цукровим заводом / М. С. Глущенко, Н. М. Луцька // Цукор України : науково-практичний галузевий журнал. — 2015 — № 6/7 (114/115). — С. 45-49.2219-8261https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/21646В роботі аналізуються різні аспекти управління цукровим виробництвом та зроблено висновок, що для покращення ефективності функціонування цукрового заводу необхідно використати системний підхід до управління. При цьому задача управління підприємством розбивається на ієрархічні рівні, де нижньому рівні вирішується задача регулювання окремим технологічним апаратом, вище – ділянкою цеху, ще вище - цехом або відділенням, ще вище - лінією і т.д. Тобто проблема розбивається на підпроблеми так, щоброзв ’язання сукупності підпроблем приводило до розв ’язйння проблеми в цілому. Розроблено фрагмент стратифікованого управління продуктовим відділенням цукрового виробництва, де на кожному рівні вирішується задача оптимального управління згідно зі своїм критерієм.uk-UKцукровий заводсистемний підхідутфельстратифіковане управліннясахарный заводсистемный подходстратифицированное управлениестратаsugar plantsystems approachmassecuitestratified controlrangeкафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. ЛаданюкаЗастосування системних підходів до управління цукровим заводомArticle