Проблеми удосконалення організації зовнішньоекономічної діяльності підприємства - Росінська, Яна; Тюха, Ірина Володимирівна (My University, 2014)
Сучасний стан економічних процесів, які відбуваються в Україні є не зовсім привабливими для вітчизняних товаровиробників. Прагнення отримати прибуток більший, ніж усередині країни, спонукає підприємства виходити на міжнародний ринок. Одним із стратегічних напрямків, а також чинником ефективного розвитку підприємства є зовнішньоекономічна діяльність (ЗЕД). З розширенням та активізацією ЗЕД особливо актуальною стає проблема побудови ефективної системи управління ЗЕД на підприємстві. Успіх діяльності підприємства все більше і більше залежить від того, наскільки добре організована його ЗЕД. The current state of economic processes taking place in Ukraine is not very attractive to domestic producers. The pursuit of profit is greater than domestically encourages enterprises to enter the international market. One of the strategic directions and effective factor in development is foreign economic activity (FEA). With the expansion and intensification of FEA particularly urgent problem of an effective system of trade management in the enterprise. The success of the enterprise increasingly depends on how well organized it FEA.
Keywords: зовнішньоекономічна діяльность; підприємство; економічні процеси; foreign economic activity; enterprise; economic processes; кафедра економіки праці та менеджменту