Підвищення ефективності технологічних процесів очищення дифузійного соку на основі мікроскопічних та аналітичних досліджень - Рева, Леонід Павлович; Головіна, Олена Валеріївна; Петруша, Оксана Олександрівна (My University, 2014)
В сучасній технології очищення дифузійного соку основними являються такі два процеси: попередня дефекація дифузійного соку (шляхом видалення ряду нецукрів коагуляцією ВМС - білків та пектинів і осадження вапном аніонів кислот у формі малорозчинних солей кальцію) та І сатурація (шляхом адсорбції ряду залишкових розчинних нецукрів на поверхні утвореного осаду карбонату кальцію). In modern technologies juice purification are major the following two processes: a preliminary defecation juice (by removing a number of netsukriv coagulation Navy - proteins and pectins and deposition of lime acid anions in the form of soluble calcium salts) and I saturation (by adsorption of a number of residual solvent netsukriv on the surface of the precipitate of calcium carbonate).
Keywords: технологічні процеси; дефекація; дифузійний сік; processes; defecation; diffusion juice; кафедра експертизи харчових продуктів; кафедра технології цукру і підготовки води