Рева, Леонід ПавловичГоловіна, Олена ВалеріївнаПетруша, Оксана Олександрівна2014-10-292014-10-292014Рева, Л. П. Підвищення ефективності технологічних процесів очищення дифузійного соку на основі мікроскопічних та аналітичних досліджень / Л. П. Рева, О. В. Головіна, О. О. Петруша // Нові ідеї в харчовій науці - нові продукти харчовій промисловості : міжнародна наукова конференція, присвячена 130-річчю Національного університету харчових технологій, 13-17 жовтня 2014 р. – К. : НУХТ, 2014. – С. 141.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/17792В сучасній технології очищення дифузійного соку основними являються такі два процеси: попередня дефекація дифузійного соку (шляхом видалення ряду нецукрів коагуляцією ВМС - білків та пектинів і осадження вапном аніонів кислот у формі малорозчинних солей кальцію) та І сатурація (шляхом адсорбції ряду залишкових розчинних нецукрів на поверхні утвореного осаду карбонату кальцію). In modern technologies juice purification are major the following two processes: a preliminary defecation juice (by removing a number of netsukriv coagulation Navy - proteins and pectins and deposition of lime acid anions in the form of soluble calcium salts) and I saturation (by adsorption of a number of residual solvent netsukriv on the surface of the precipitate of calcium carbonate).otherтехнологічні процесидефекаціядифузійний сікprocessesdefecationdiffusion juiceкафедра експертизи харчових продуктівкафедра технології цукру і підготовки водиПідвищення ефективності технологічних процесів очищення дифузійного соку на основі мікроскопічних та аналітичних дослідженьOther