Kuzmenko, RostislavMaksymiuk, AnnaFefelov, DenysOmelchenko, MariiaKuzmin, Oleg2025-01-242024Management of production waste and garbage, their collection and disposal in catering establishments / R. Kuzmenko, A. Maksymiuk, D. Fefelov, M. Omelchenko, O. Kuzmin // Technical, agricultural and physical sciences as the main sciences of human development : collective monograph. – Boston : Primedia eLaunch, 2024. – Pр. 229–237.ISBN – 979-8-89269-762-0https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/46629Дослідження розглядає ефективні методи і стратегії управління виробничими відходами у закладах громадського харчування для зменшення екологічного впливу та підтримки стійкого розвиткуThe study explores effective methods and strategies for managing production waste in catering establishments to minimize environmental impact and promote sustainabilityenкафедра технології ресторанної і аюрведичної продукціїуправління відходамизаклади громадського харчуванняхарчові відходипереробкаекологічна стійкістьwaste managementcatering establishmentsfood wasterecyclingenvironmental sustainabilityManagement of production waste and garbage, their collection and disposal in catering establishmentsBook chapterhttps://doi.org/10.46299/ISG.2024.MONO.TECH.1.7.1https://orcid.org/0000-0001-9321-6684https://orcid.org/0009-0004-9147-2341