Мирончук, Валерій ГригоровичЄщенко, Оксана АнатоліївнаКартава, Марина М.2012-12-102012-12-102012Мирончук, В. Г. Імітаційне моделювання кристалізації охолодженням утфелю останнього продукту / В. Г. Мирончук, О. А. Єщенко, М. М. Картава // Наукові праці НУХТ. – К. : НУХТ. - 2012. - № 42. – С. 80-87.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/4176На основі рівнянь матеріального балансу та уявлень про процес кристалізації утфелю останнього продукту охолодженням як об’єкт технології, побудована імітаційна модель цього процесу, за допомогою якої проведено обчислювальні експерименти. За результатами цих експериментів отримані експоненційні аналітичні залежності зміни характеристик утфелю в процесі кристалізації охолодженням, а саме вмісту кристалів, маси, чистоти та масової частки сухих речовин міжкристального розчину. Доведено, що результати експерименту за розробленою імітаційною моделлю повністю відображають характер перебігу процесу кристалізації сахарози охолодженням. Based on the equations of material balance and understanding of the process of cooling crystallization massecuite of last product as technology object simulation model of the process has been constructed by which computational experiments has been conducted. According to the results of these experiments obtained exponential dependence of the analytical characteristics of massecuite during cooling crystallization, namely the content of crystals, weight, purity and mass fraction of solids of the syrup. It is proved that the results of an experiment developed a simulation model fully reflect the nature of the process of crystallization of sucrose cooling.otherімітаційна моделькристалізація охолодженнямутфельміжкристальний розчинвміст кристалівкафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектуванняsimulation modelcooling crystallizationmassecuitesyrupcontent of crystalsІмітаційне моделювання кристалізації охолодженням утфелю останнього продуктуArticle