Озимий пивоварний ячмінь України - Кошова, Валентина Миколаївна; Коберніцька, Аліна Олександрівна (My University, 2018)
За останні десять років значно збільшились площі посівів озимих культур, в тому числі і озимого ячмені. На даний момент, в Україні для пивоваріння в основному використовуються ярі пивоварні сорти, але зі зміною кліматичних умов та бажанням збільшувати обсяги виробництва з найменшими витратами, пивовари разом із селекціонерами та аграрія працюють над новими сортами озимого ячменю пивоварного призначення. Over the past decade, the areas of winter crops, including winter barley, have increased significantly. At the moment, breweries are used mainly for spring brewing in Ukraine, but with the changing climatic conditions and the desire to increase production at the lowest cost, brewers together with breeders and agrarians are working on new varieties of winter barley for brewing purposes.
Keywords: ячмінь озимий; селекція; пивоварний ячмінь; пиво; солодорощення; winter barley; breeding; brewing barley; beer; mowing; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв