Старовойтова, Світлана Олександрівна2014-10-232014-10-232014Старовойтова, С. О. Розробка пробіотиків та продуктів функціонального харчування з гіпохолестеринемічною активністю / С. О. Старовойтова // Нові ідеї в харчовій науці – нові продукти харчовій промисловості : матеріали Міжнародної наукової конференції, 13–17 жовтня 2014 р. – Київ : НУХТ, 2014. – С. 504.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/17573Об’єктами дослідження були високопробіотичні штами лакто- та біфідобактерій: Bifidobacterium bifidum VK-1, B. longum VK-2, Lactobacillus acidophilus ІМВ В-7279, L. casei ІМВ В-7280, L. bulgaricus ІМВ В-7281. Спочатку було досліджено холестеразну активність відібраних пробіотичних штамів та їх композицій в дослідах in vitro. Всі досліджені штами проявили високі значення холестеразної активності (7,64–62,37 %). Гіпохолестеринемічна активність досліджених штамів та їх композицій, в умовах експерименту in vivo, коливалася у межах 40–78 %. The objects of study were probiotic lacto- and bifidobacteria: Bifidobacterium bifidum VK-1, B. longum VK-2, Lactobacillus acidophilus IMV B-7279, L. casei IMV B-7280, L. bulgaricus IMV B-7281. First was investigated cholesteraze activity of selected probiotic strains and their compositions in experiments in vitro. All tested strains showed high values cholesteraze activity (7,64-62,37%). Hypocholesterolemic activity of the investigated strains and their formulations under experimental conditions in vivo, ranged within 40-78%.uk-UKпробіотикипродукти функціонального харчуваннягіпохолестеринемічна актвиністьprobioticfunctional foodhypocholestorelemic activityкафедра біотехнології і мікробіологіїРозробка пробіотиків та продуктів функціонального харчування з гіпохолестеринемічною активністюOther