Казимірчик, Наталія МиколаївнаПопова, Наталія ВікторівнаМисюра, Тарас Григорович2021-04-262021-04-262021Оптимізація компонентного складу нектару «Солодкий смак» за методами симплекс-решітчастого планування / Н. Казимірчик , Н. Попова, Т. Мисюра // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 87 Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 15–16 квітня 2021 р. – Київ : НУХТ, 2021. – Ч. 2. – С. 98.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/33636Визначено рецептуру і зроблено аналіз складових нектару «Солодкий смак». Застосовано математико-статистичні методи аналізу з метою отримання рівнянь регресії та діаграм залежностей органолептичних показників готового продукту від співвідношень нектарів шляхом симплексної системи координат, що в подальшому дозволило розробити оптимальну рецептуру продукту. The recipe was determined and the analysis of nectar components "Sweet taste" was made. Mathematical and statistical methods of analysis were used to obtain regression equations and diagrams of the dependence of organoleptic parameters of the finished product on the ratio of nectar by a simplex coordinate system, which further allowed to develop the optimal product formulation.симплекс-решітчасте плануванняоптимізаціянектаркомпонентний складsimplex lattice planningoptimizationnectarкафедра процесів і апаратів харчових виробництвкафедра експертизи харчових продуктівОптимізація компонентного складу нектару «Солодкий смак» за методами симплекс-решітчастого плануванняThesis