Безпека фондового ринку в системі фінансової безпеки держави - Сидоренко, Павло Олександрович (My University, 2014)
У статті розглядається вплив безпеки фондового ринку на грошово-кредитну, бюджетну, боргову, валютну та безпеку банківського сектору, аналізуються механізми поширення відповідних факторів дестабілізації та шляхи зниження пов’язаних з цим ризиків. Автор надає власне визначення безпеки фондового ринку та класифікацію його впливу на інші складові фінансової безпеки держави. Враховуючи отримані результати дослідження, запропоновані науково-практичні рекомендації щодо забезпечення належного рівня безпеки фондового ринку, зокрема в Україні. The author analyzes the influence of the stock market security on the monetary, budgetary, debt, currency, and banking system security, mechanisms of destabilization and elimination of related risk. The definition of the security of the stock market has been introduced, as well as the classification of the stock market influence on the elements of financial security of the state. Based on the results of this research, the author suggests a list of practical recommendations aimed at the ensuring of the required level of the stock market security, namely, in Ukraine.
Keywords: фінансова безпека держави; безпека фондового ринку; банківська безпека; інвестиційно-інноваційна безпека; the financial security of the state; bank security; the security of investment and innovations; кафедра міжнародної економіки